Vouwwagen kopen

Een vouwwagen biedt voordelen. Aan de ene kant biedt een vouwwagen meer comfort dan een kampeertent en aan de andere kant is een vouwwagen voordeliger dan een caravan. De vouwagen is daarom een mooi compromis tussen een kampeertent en een caravan. Voor de fanatieke kampeerder die de charme van het opzetten van een tent wilt behouden, maar het comfort wilt van een caravan is een vouwwagen een uitstekende optie. Bij het kopen van een vouwwagen kun je rekening houden met een aantal factoren. Vouwwagen kopen? Houd dan rekening met het volgende:

 1. Vouwagens zijn er al vanaf €2.000,- en kosten maximaal €10.000,-. Beslis niet alleen op basis van de prijs, want écht goede vouwwagen begint vanaf €5.000,-. Let bij het kopen van een vouwwagen op de extra opties die de vouwwagen je te bieden heeft.
 2. Houd er rekening mee dat je auto voorzien moet zijn van een trekhaak.
 3. De meeste mensen geven bij het kopen van een vouwwagen de voorkeur aan een extra voortent. Houd er rekening mee dat er aanvullende kosten zijn voor een voortent of tentluifel.
 4. Een vouwagen weegt meestal niet meer dan 750 kilo en dus zal rijbewijs-B in de meeste gevallen voldoende zijn.
 5. Een vouwwagen is prima uit te breiden met diverse accessoires en kampeerartikelen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan een tentkachel, extra kookgerei, voortent, tentluifel en nog veel meer. Tevens kun je de vouwwagen uitbreiden met alumunium of kunststof disselbak. Een disselbak monteer je meestal aan de voorkant van de vouwwagen en biedt extra ruimte voor bagage.
 6. De plaatst waar je gaat kamperen bepaalt het tentdoek. In warmere landen in een kantoenen tentdoek erg prettig, aangezien katoen een natuurlijke ventilatie biedt. Ga je niet richting de zon, dat een all season doek (laagjes polyester of acryl met coating) een betere keuze. Laat je goed informeren.
 7. Houd bij het kopen van een vouwwagen rekening met de gezinssamenstelling. Een vouwwagen voor een gezin met kinderen vraagt om meer opbergmogelijkheden en ruimte. Vraag wederom een verkoper om advies.

vouwwagen kopenVoordelen vouwwagen

Overweeg je om een vouwwagen te kopen? Een vouwwagen heeft meerdere voordelen.

 • Je hebt geen extra rijbewijs nodig. Rijbewijs-B is in de meeste gevallen voldoende. 
 • Het gevoel van een tent en de comfort van een caravan.
 • Een vouwwagen is voordeliger dan een caravan.
 • De meeste auto's met een trekhaak hebben voldoende trekkracht voor een vouwwagen, terwijl je bij een caravan een grotere auto nodig hebt.

Vouwwagen kopen bij Tent+

Vouwagen kopen? Bij het kopen van een vouwwagen wil je graag goed worden geïnformeerd. Bij Tent+ werken echte kampeerspecialisten met passie voor kamperen. Bekijk onze vouwagens in onze kampeerwinkel in Middelburg. U bent van harte welkom!

Bekijk onze aanbiedingen
Borealis 29 L

Borealis 29 L

The North Face

€ 85,00

€ 74,95

Meer informatie

Borealis 29 L

The North Face

€ 85,00

€ 74,95

Meer informatie
Original 25 L Geel

Original 25 L Geel

GABBAG

€ 62,50

€ 44,95

Meer informatie

Original 25 L Geel

GABBAG

€ 62,50

€ 44,95

Meer informatie
Ultimate XW 7.5

Ultimate XW 7.5

Nomad

€ 139,95

€ 99,99

Meer informatie

Ultimate XW 7.5

Nomad

€ 139,95

€ 99,99

Meer informatie
Prestige 460 RSC

Prestige 460 RSC

Bardani

€ 2.499,00

€ 2.149,00

Meer informatie

Prestige 460 RSC

Bardani

€ 2.499,00

€ 2.149,00

Meer informatie